Spacious refined modern living with ecological design

PRICE: EUR €645,000

Share, print or email:

Estate Agent: Agence Immobiliere Le Bonheur
View more properties from this agent

A stunning conversion of a Gascon farmhouse has created pure, refined Architectural living spaces which are flooded with natural light. The building wraps around a gravelled courtyard to create a U and a stone fountain provides the focal point to the side. An ecological sensitivity has been central to the design of the property which has much of its electricity sourced by solar panels. A geothermal heat pump runs an under floor heating system as well as providing the hot

Property features:
Land
Includes barn
Farm/Farmhouse
House
Spacious refined modern living with ecological design
hide thumbnails | click on a photo to view it at full size
  • image 1 thumbnail
  • image 2 thumbnail
  • image 3 thumbnail
  • image 4 thumbnail
  • image 5 thumbnail
  • image 6 thumbnail
  • image 7 thumbnail
  • image 8 thumbnail

Property Details:

The original farmhouse has been converted to provide guest accommodation with two bedrooms each with en suite bathrooms, a library and an open plan living space with American kitchen and outside terrace which provides the ideal spot for al fresco dining.
The utility space is set to the back of the farmhouse and there is a Gym on the upper level with glazed windows opening over the dining space below.
The converted barns now create the show stopping heart of the home and connect the owners accommodation to the original farmhouse. A handmade kitchen built in wrought iron and wood provides a spectacular feature. Tall doors open out to the east onto the gravelled courtyard and to the west onto a covered terrace.
From here a large opening leads through to the dining room with cathedral ceiling.
The living room forms the corner room which has been opened out to provide walls of glass which look out onto the woods and verdant countryside.
From here a long glazed office leads off into the west wing of the property and opens through to the owners bedroom suite with floor to ceiling fitted cupboards and an en suite bathroom.
An artist's studio which is bathed in soft north light completes the project and is divided to provide a kitchen area, gallery and office on the upper level. The space would easily convert to create further guest accommodation should it be required by the future owners. A door leads through to a small staircase which leads up to a room in the pigeonniere which houses a Jacuzzi and shower looking out over the woods.


To the side of the property there is an orangerie and a further workshop to the rear which the owner uses to create his sculptures.

At the front of the house there is a double garage and a workshop / storeroom which leads though to the utility space in the main house. The grounds cover roughly 4600m² and are designed to be easy to maintain. Pasture wraps around the grounds which gives onto woodlands providing an idyllic natural setting with no nuisance.

Set well back from a small country lane
Trie-sur-Baise 8 mins
Lannemezan 20mins
Tarbes 30mins
Pau 55 mins
Lourdes 45mins
Tarbes airport 25 mins, Toulouse 1hr 30 mins. Skiing 45 mins.

hide larger photos | click on a photo to view it at full size
  • image 1
  • image 2
  • image 3
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 7
  • image 8